Recept bietengazpacho
1505
post-template-default,single,single-post,postid-1505,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
 

Recept bietengazpacho

Recept bietengazpacho

Afgelopen week organiseerde Laura’s Sabor met een groep dames een ijsworkshop & ijsproeverij. We hebben samen drie verschillende ijssoorten gemaakt, waaronder een citroenlavendel sorbetijs, chilipeper roomijs en een avocadoijs. Laatstgenoemde hebben we geproefd met een bietengazpacho en gevulde vijgen met roquefort, een tussengerecht van het zomermenu. Omdat er door meerdere dames om het recept is gevraagd heb ik het recept even uitgeschreven. Heel makkelijk te bereiden en een echte eyecatcher. Dit koude soeptje knalt  echt van tafel af, met haar knalpaarse kleuren. En helemaal in combinatie met het groene avocadoijs en de appeljulienne van granny smith.

Recept Bietengazpacho

Ingrediënten

1 kg rijpe roma tomaten (ontveld)
1 sjalot fijngesneden
1 groene paprika in stukjes gesneden (uiteraard zonder zaadlijsten)
1 teentje knoflook (fijngesneden). Let op! Knoflook is rauw dus ben hier voorzichtig mee
1 snee oudbakken witbrood
5 etl. extra virgen olijfolie
3 etl sherryazijn (andere soort zoals appelazijn is ook goed)
1 etl geraspte mierikswortel (mag ook uit een potje)
3 a 4 versgekookte rode bieten (hangt af van de grootte)

Bereidingswijze

Maal de tomaten, sjalot, paprika, knoflook in een keukenmachine of met staafmixer tot een fijne puree. Voeg geleidelijk de olie toe totdat het een mooie emulsie s. Doe er de azijn, mierikswortel en rode biet bij en pureer alles mooi glad. Breng op smaak met peper en zout. Wij hebben de soep door een fijne zeef gehaald, omdat je dan een echte mooie gladde soep hebt, maar het hoeft natuurlijk niet. Maak de soep het liefste een dag van te voren, zodat deze lekker koel kan worden in de koelkast.

Heel lekker en mooi met een bolletje zelfgemaakt avocadoijs.
Smakelijk!  Met culinaire groet,

Laura

 

 

No Comments

Post A Comment