Recept borrelhapje: spiesje van tijgergamba's met mango-avocadosalsa - Laura's Sabor
2047
post-template-default,single,single-post,postid-2047,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
 

Recept borrelhapje: spiesje van tijgergamba’s met mango-avocadosalsa

Recept borrelhapje: spiesje van tijgergamba’s met mango-avocadosalsa

Dit borrelhapje is een blijvende hit bij elke borrel. Ik serveer het altijd in een bamboeschaaltje met een flinke lepel mango-avocadosalsa. Je kunt het ook in een grote schaal serveren met in het midden de salsa. Ook leuk en superlekker als voorgerechtje, zoals op de foto.

 

Ingrediënten

Bamboespiesjes (verkrijgbaar bij de Toko of groothandel)
12 tijgergamba’s (koop ze ingevroren en ontdarmt of vers bij de visboer)
1 mango, in blokjes
1 avocado, in blokjes
1 rode peper, fijngehakt
5 g koriander, grof gehakt
(ik laat de koriander vaak achterwege of voeg dit in een apart bakje toe, want je hebt korianderhaters en lovers)
1 limoen
limoenrasp
olijfolie, eventueel citroenolie
grillpan

Bereidingswijze

Rijg drie gamba’s aan een spiesje. Zorg dat je de staartjes allemaal dezelfde kant op laat wijzen. Bestrijk de gamba’s met een kwastje met olie. Doe de mangoblokjes in een kom. Halveer de avocado. Verwijder de pit met een scherp mes. Snijd het avocadovruchtvlees in de schil in blokjes. Schep de blokjes avocado met een lepel uit de schil en doe bij de mango.

Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode peper. Hak de rode peper fijn. Rasp de schil van de limoen, pers een halve limoen uit. Voeg de rode peper, het limoenrasp en sap en eventueel de grof gehakte koriander bij de avocado en mango. Meng goed door. Breng de salsa op smaak met peper en zout en wat olijfolie.

Grill de garnalen 3 tot 4 minuten op een hete grill. Keer halverwege. Serveer de gambaspiesjes met de mangosalsa.
Je kunt ze lauwwarm of koud serveren.

Binnenkort iets te vieren? Wil jij graag je borrel laten verzorgen, bekijk dan via de link hieronder het assortiment borrelhapjes voor de lente en zomer.

Borrellijst van Laura’s Sabor 

No Comments

Post A Comment