25 mrt Ontbijtrecept: chiapudding met granola
Chiazaad wordt bestempeld als superfood, omdat in de zaadjes veel goede voedingsstoffen zitten die ons lichaam dagelijks nodig heeft. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat het ook lekker is. En, ik kan je verzekeren dat dat met dit receptje helemaal goed komt. De chiazaadjes zijn best wel hard, en het is daarom noodzakelijk dat je ze laat opzwellen in vocht, of mengt met iets vochtigs zoals yoghurt. In combinatie met yoghurt zorgen ze voor een bijna zijdezacht mondgevoel.
Ingrediënten
- 250 ml yoghurt
- 3 el chiazaad
- 150 gr (diepvries) frambozen of ander fruit zoals aardbeien of bramen
- fruit om te garneren (bijv. aardbeien, rode besjes, blauwe besjes, frambozen). Afhankelijk van het seizoen en verkrijgbaarheid
Bereiding
-
- Meng 150 ml yoghurt met de helft van het chiazaad. Pureer 50 gr frambozen met de overige yoghurt en meng het overige chiazaad erdoor. Zet beide mengsels apart afgedekt een nacht in de koeling
- Schep de chiapudding in laagjes in een glas
- Pureer de overige frambozen en schep de coulis op de chiapudding
- Schep een laagje granola op de coulis
- Garneer met de (bevroren) frambozen en het andere fruit naar keuze
No Comments