18 nov Vegetarische pho
Deze heerlijke soep komt uit Vietnam, en wordt normaal gesproken gegeten als maaltijdsoep, en van oudsher met vlees en vis gemaakt. Wij maken de Pho vaak alleen als bouillon, een echt opkikkertje! De Pho past perfect bij een lichte lunch of als smaakbommetje van een zes-gangen menu. Deze soep kan je vullen met noedels, groenten en andere smaakmakers. Hierbij de uitgeklede versie, maar oh zo lekker. Een echte opknapper bij gure dagen of als je je niet zo lekker voelt.
Ingrediënten
2 liter geurige groentebouillon
2 eetl. sojasaus
6 tenen knoflook, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
1 kaneelstokje
2 stuks steranijs
1 laurierblad
garnering: fijngesneden bosui en koriander
Bereiding
Breng de bouillon met de sojasaus, knoflook en ui aan de kook. Voeg de gember, kaneel, steranijs en laurier toe. Laat op laag vuur 30 minuten trekken. Zeef de bouillon in een schone pan en zet hem op het vuur. Garneer met toppings naar keuze.
No Comments