13 feb Honing pistache madeleines
Superleuk, makkelijk en heel lekker! Dat is het maken van madeleines, je kunt er eindeloos mee variëren. Voor het Midden-Oosterse diner serveer ik bij het citroen-yoghurtijs met laurier en jeneverbessen mini honingmadeleines met topping van pistache. En dat in combinatie met een romige pistachelikeur of limoncello. Om je vingers bij af te likken.
Ingrediënten
90 gr. boter en extra om in te vetten
2 theel. honing en 3 eetlepels voor glaceren
2 grote eieren
75 gr fijne kristalsuiker
1/4 van merg vanillestokje
1 theelepel fijne rasp van sinaasappel
90 gr. bloem en extra om vorm te bestuiven
1/8 theel. zout
1 theel. bakpoeder
handje pistachenootjes, gehakt
Bereiding
- Doe de boter, honing in een kleine pan en zet hem op laag vuur tot de boter is gesmolten. Neem de pan van het vuur en laat de inhoud tot kampertemperatuur afkoelen.
- Doe de eieren, suiker, vanillemerg en sinaasappelrasp in een keukenmachine en mix alles glad. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout in een kom en voeg het mengsel toe aan het eimengsel. En als alles is gemixt voeg dan het boter-honingmengsel toe. Zet het mengsel afgedekt 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180C. Vet de madeleinevorm in met gesmolten boter en bestuif met bloem en schud daarna het teveel aan bloem eruit.
- Vul de vormpjes tot 2/3 en bak ze afhnakelijk van de grootte 9-10 minuten tot ze gaan kleuren. Haal de bakvorm uit de oven en laat een minuutje staan en haal de madeleines eruit.
- Laat de honing warm worden in een kleine pan en rol de schelpenkant aan de onderkant van de smalle kant door de honing en rol dan door de pistachenootjes.
Zin in nog een heerlijk recept voor madeleines? Voor het zomermenu maakten wij basilicum madeleines als zoetigheid bij de koffie & thee.
Klik hier voor het recept van het citroen yoghurtijs met laurier en jeneverbessen.
No Comments