02 nov De lekkerste granola
Granola is voor mij de perfecte start van de dag, met yoghurt en fruit. Elke twee weken maak ik een grote voorraadpot. Deze granola zit bomvol noten, zaden en gedroogd fruit. En geheel glutenvrij, dus klaar om te genieten van dit voedzame ontbijt.
Ingrediënten
- 125 gr. havervlokken
- 75 gr. amandelmeel
- 25 gr. kokosvlokken
- 100 gr. pecannoten
- 100 gr. walnoten
- 25 gr. pompoenpitten
- 25 gr. zonnebloempitten
- 2 theelepels kaneel
- 1,5 theelepel cacaopoeder
- 50 ml maple syrup (ahornsiroop)
- 4 etl water
- Gedroogd fruit
50 gr. rozijnen
50 gr. cranberries
100 gr. vijgen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175C. Meng alle ingrediënten, behalve het gedroogde fruit, door elkaar op een bakplaat. Begin met de droge ingrediënten en sprenkel daarna de ahornsiroop en het water er over. Belangrijk is dat je elke 5 minuten het mengsel omschept. Afhankelijk van je oven mag de granola er tussen de 15 a 20 minuten in. Ik vind het wel lekker als het een beetje knapperig is, maar smaken verschillen.
No Comments