02 sep Miso batayaki boter
We kunnen er weinig aan doen, miso is gewoon onze favoriete smaakmaker. Nu als ingrediënt voor de fantastische miso batayaki boter, ontwikkeld door Koosh Kotari van restaurant Nazka in Amsterdam. We hebben het bij ons aanschuifdiner van 5 juli geserveerd bij zijn rijst en zalm gerecht. Heerlijk spul. Maak het vooral. Doe het overal op.
Ingrediënten voor 4 personen
120 g roomboter ongezouten op kamertemperatuur
20 gram knoflook, gesnipperd
20 ml sojasaus
30 g witte misopasta
5 gram nikkei togarashi (gemalen Aji Amarillo/ wit en zwart sesamzaad/gemberpoeder/gedroogde sinaasappelschil)
BEREIDING
Meng alles in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde massa. Als de boter te hard is, doe de boter dan heel kort in de magnetron.
Leg een groot stuk vershoudfolie neer. Leg het botermengsel erop en rol het tot een worst. Maximale doorsnede 4 cm!
Leg in de koelkast, zo kun je telkens gebruiken wat je nodig hebt. De boter blijft nog drie weken goed.
TIP deze boter is heerlijk om te serveren met een broodje of crackers. Of gesmolten als topping op een vette vis of vlees.
(in het geweldige kookboek Cocina Nikkei van Katinka Lansink Dodero staan nog veel meer van dit soort lekkere recepten)
No Comments