09 Jan Frittata van boerenkool, spinazie en verse munt
We houden superveel van groenten en koken daar graag mee, dat is je misschien al opgevallen. En we zijn ook nogal dol op recepten die snel en makkelijk te maken zijn, én vol zijn van goeie smaken. Dit is zo’n recept. We hebben er veel mensen blij mee gemaakt. Nu jij!
Ingrediënten
3 el olie om in te bakken
150 gram feta
250 gram prei in dunne ringen
30 gram parmezaan
200 gram spinazie
50 gram zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt, in smalle reepjes gesneden (houd 10 gram apart voor decoratie)
100 gram boerenkool, fijngesnipperd
8 grote eieren
3 el munt, fijngesneden
zout en peper
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 170 °C/gasstand 2-3. Verhit de olie in een pan op halfhoog vuur en smoor de prei in 10 minuten gaar. Voeg de spinazie en boerenkool toe en smoor alles nog 4-5 minuten tot de bladgroenten zijn geslonken. Schep de groenten in een grote schaal en laat ze iets afkoelen.
Breek de eieren boven de kom met groenten en doe de munt, feta, Parmezaan en grootste gedeelte van de zongedroogde tomaat erbij. Voeg zout en peper naar smaak toe en meng alles luchtig maar goed door elkaar.
Gebruik een ondiepe springvorm van 20 cm doornede, of een kleine rvs bakvorm en doe hier bakpapier in en vet in met boter, bakspray of olie . Giet het groentenomelet mengsel erin. Schuif dit in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 20 minuten. Hij is gaar als de vulling niet meer wiebelt als je de vorm even heen en weer schudt.
Laat de frittata 3 minuten rusten voor je hem in punten of blokjes snijdt. Als je het leuk vindt dan kan je met een zongedroogd tomaatje aan een prikkertje doen en deze in de puntjes of blokjes prikken. Geniet ervan!
No Comments