05 nov Gegrilde knolselderij met chimichurri
Knolselderij heeft een milde, kruidige en lichtzoete smaak is en een fantastische groente om mee te koken. Op de blog van Laura’s Sabor zullen komende tijd meerdere recepten met knolselderij verschijnen. Eén van mijn favoriete bereidingsmethode is om de knolselderij eerst te grillen en daarna verder in de oven te bereiden. Dit geeft echt een geweldige smaak. In dit recept combineren we de knolselderij met zelfgemaakte chimichurri.
Ingrediënten
5 gr verse oregano
5 gr krulpeterselie
5 gr platte peterselie
5 gr bieslook
kwart knoflook
halve rode peper
3 á 4 eetlepels rode wijnazijn
extra virgen olijfolie
versgemalen peper en zeezout
1 middelgrote knolselderij
1 á 2 el olijfolie
75 gr roomboter
Bereiding chimichurri
Haal de blaadjes van de oregano en snijd samen met de krul en platte peterselie en de bieslook fijn, en zet apart. Snijd de knoflook fijn. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn en voeg samen met de gesneden knoflook toe aan de kruiden. Meng met de rode wijnazijn en voeg geleidelijk de olijfolie toe, totdat je de juiste samenstelling hebt. Proef tussendoor en voeg indien gewenst nog wat azijn en olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zeezout.
Bereiding knolselderij
Verwarm de oven op 180C. Schil de knolselderij en snijd er vier schijven uit, van ongeveer 2 cm dik. Bewaar de overgebleven knolselderij voor een ander recept. Verwarm een grillpan op middelhoog/hoog vuur en voeg roomboter en olijfolie toe. Bak de knolselderij aan beide kanten bruin. Bestrooi de schijven met peper en zeezout en leg ze in een ovenschaal. Schenk het bakvet erover en laat de knolselderij voor ongeveer 25 minuten in de oven.
Serveren
Je kunt de knolselderij als onderdeel van een sharing diner serveren en deze op een houten plank of leisteen leggen voor het stoere effect. Of je maakt ze per bordje op als voorgerecht of bijgerecht.
In het najaarsmenu hebben we de knolselderij als onderdeel van het zes-gangen menu toegevoegd met blauwe kaas en roodlof.
No Comments