Knolselderijgratin: heerlijk bijgerecht - Laura's Sabor
3337
post-template-default,single,single-post,postid-3337,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
 

Knolselderijgratin: heerlijk bijgerecht

Knolselderijgratin: heerlijk bijgerecht

Knolselderij is echt een geweldige groente. Je kunt het bakken, grillen, stoven, als soepje serveren of basis van een rauwkostsalade. Dus transformeer deze supergroente tot een feestje op je bord. De knolselderijgratin is heerlijk, gecombineerd met dungesneden aardappeltjes en een knapperig korstje. Het ideale bijgerecht voor een feestelijk diner.

Ingrediënten

500 gr aardappels (ik kies altijd voor de nicola)
kwart tot halve knolselderij, afhankelijk van de grootte
2 knoflooktenen, geperst
versgemalen nootmuskaat
400 ml slagroom
versgemalen zeezout en peper
extra: 30 gr. gruyere kaas, of parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 °C.  Schil de aardappelen en de knolselderij. Als je een mandoline hebt dan is dit zeker een aanrader, want hiermee kan je flinterdunne plakes maken. En anders doe je dit met een scherp mes.  Roer in een kom de slagroom, knoflook, nootmuskaat en zout en peper doorelkaar. Maak nu laagjes in de ovenschaal en wissel de aardappels af met de knolselderij. Schenk over elk laagje het roommengsel en strooi over de laatste laag de kaas.

Zet de ovenschaal een kleine 1,5 uur in de oven. Zorg dat je elke 20 minuten met een spatel de gratin aandrukt zodat het lekker een geheel wordt en niet uitdroogt. Als je de gratin de volgende dag pas wil gebruiken, raad ik je aan om de gratin iets eerder uit de oven te halen en de volgende dag minimaal een half uur op te warmen, zodat die lekker warm is. Je kunt de ovenschaal op tafel zetten of er mooie stukken uitsnijden en op bord serveren. Heerlijk in combinatie met het recept van ribstuk met mosterd.

Probeer ook eens de gegrilde knolselderij met chimichurri

 

No Comments

Post A Comment