Soep van geroosterde pompoen met kaneel - Laura's Sabor
3189
post-template-default,single,single-post,postid-3189,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
 

Soep van geroosterde pompoen met kaneel

Soep van geroosterde pompoen met kaneel

Pompoen en kaneel, ik vind het een gouden combinatie. Het lekkere aan deze variant pompoensoep is dat de pompoen is geroosterd. En net als bij veel groente versterkt dit de smaak. Je kunt allerlei pompoenen gebruiken. Wij hebben op dit moment alleen maar flespompoenen in de moestuin staan dus daar heb ik ook deze soep mee gemaakt. De smaak is zoet en nootachtig.

 

Ingrediënten

600 gram geschilde pompoen in blokjes van 3 cm
(je kunt de schil ook mee roosteren, maar voor deze soep doe ik dat meestal niet)
6 el olijolie
zeezout en zwarte peper
1 middelgrote ui, in dunne ringen
2 teentjes knoflook, in dunne ringen
1 theelepel (mag ook meer) kaneel
1 mespunt gedroogde chilivlokken
1 middelgrote aardappel (in blokjes van 2 cm)
1 liter hete groentebouillon

Toppings

handjevol pijnboompitten
verse koriander
griekse yoghurt
kaneel

Bereiding

Snijd de pompoen in blokjes en meng deze met olijfolie, zeezout en zwarte peper en spreid hem uit op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Rooster 45 minuten tot een uur in een voorvervarmde oven op 200-220C. Temperatuur hangt af van je oven, onze oven is vrij warm dus daarmee is 200C vaak al goed. Het is van belang dat de pompoen lekker zacht is geworden. Tussendoor kan je even husselen.

Verwarm de bouillon op het vuur en houd deze warm, eventueel met deksel op de pan. Snijd ondertussen de uien en knoflook in dunne ringen en de aardappel in blokjes. Verhit een koekenpan met olijfolie. Bak hierin ongeveer 15 minuten de uien goudgeel met een mespunt zeezout. Roer tussentijds door de uien en voeg dan de knoflook, kaneel en chilivlokken toe. Daarna kan je de aardappel nog 5 minuten meebakken met wat peper en zout. De knoflook moet niet zwart gaan kleuren.

Als de pompoen zacht is dan kan je deze toevoegen aan de bouillon, samen met de uien, knoflook en aardappels. Laat ongeveer 20 minuutjes zacht doorkoken, totdat de aardappel gaar is.

Toppings

Je kunt eindeloos variëren met lekkere toppings voor de soep, maar hierbij een aantal suggesties. Bak de pijnboompitten in de roomboter en strooi er wat kaneel over. Haal ze uit de pan als ze goudbruin zijn. Meng de yoghurt met een klein beetje knoflook, geplet in de vijzel met zeezout. Bestrooi de soep met verse koriander, wat pijnbooompitten en een lepeltje knoflookyoghurt.

Benieuwd naar het najaarsmenu van Laura’s Sabor? Klik hier

No Comments

Post A Comment